FRÅGESTUUUUUUND


Vi kör en frågestund. Jag lovar att svara på alla (förutom såna som är för personliga). Ni kan fråga om fotografering, photoshop (om det är något ni undrar över och behöver hjälp med osv) & om mig.
Och den som skriver mest frågor får en fetlänkning. Så frågafrågafråga!


This mounth, in pictures









©jag (förutom den på mig då)


VILL NI HJÄLPA MIG?


Mitt bidrag till tävlingen, klicka på länken här nedan för att rösta på min blandning.

Jag är med och tävlar om 100 000kronor
& att min tuggummi blandning kommer ut i butik. Om ni gillar min blandning med blåbär, passionsfrukt & smultron så borde du absolut rösta på mitt bidrag.

Hur röstar jag?
Gå bara in här och rösta så är jag ett steg närmare kvalificeringen.

Och om ni älskar tuggummi lika mycket som jag så borde ni också va med och tävla, samt få göra er egna blandning. Klicka här

LYCKA TILL!


Min dag hittills


SÅ GOTT



FOTO:JAG
Någon mer än jag som tycker är lax är bland det godaste som finns? Isåfall är jag nog inte den ända som blir sjukt läskad av bilderna. Drar nog ner till affären och köper bröd, lax & dill. Mums, senare kommer Bea också. Så kvällen blir nog inget annat än lyckad!

Ps; förlåt för lite gles upptadering.


UPPTADERING FRÅN SKOLAN

Hej på er!:)

Nu sitter jag och min "bodill" kompis i receptionen i skolan. Vi ska sitta här hela dagen men vi slutar lite tidigare + att vi slipper alla lektioner så här sitter vi & äter godis, chips & dricker cola. Nu ska ellen ta datorn & spela något spel, haha. Och jag måste på toa och skita. ;)
Vi ses!


Så räkarns söt


foto:jag

"räkarns, så säger min vän Amanda när hon svär eller som min andra vän Ellen säger; bodill också"

Var bara tvungen att lägga upp dom här bilderna. Dom är inte alls fina eller väl tänkta när jag tog dom, dom är bara klickade. Men jag ville bara att ni skulle se hur söt min farmor & farfars hund Kajsa är. Den andra är min favorit.

GAMMAL BILD


FOTAD AV ALBINA OCH PÅ BILDEN KANSKE NI SER ATT DET ÄR JAG!

Jag har varit rätt OFF i helgen. Kan bero på att jag inte varit hemma så mycket. Och om ni bara visste vad sugen jag är på att åka på ridläger i Ulricehamn(haha, på tal om något helt annat). Jag pratar självklart om sjöstjärnan. Verkar så otroligt kul där, och jag har inte ridit på 2år så jag är mer peppad än någonsin på att rida igen. Och eftersom att min moster snart köper häst så kommer det nog bli en hel del ridning till sommaren. Jag kan inte göra något annat än att bara gå runt och längta!!!!


minus


Klockan tickar alldeles för fort i mitt huvud. Godnatt!


MIN FOTOUTRUSTNING


SONY ALFA 200 - kostar ungefär 4500spänn - köpt på japanphoto

Detta är min första systemkamera som jag haft i snart 1år. I början var jag inte alls så jätte nöjd, jag har så dåligt tålamod och det där med att lära sig att ställa in ljus och sånt var inte min grej(+ att jag trodde att kameran skulle göra allt det där själv typ). Men nu när jag lärt mig det, samt att fota manuellt så har det blivit en stor jäkla skillnad.

- E n  j ä t t e  b r a  n y b ö r j a r  k a m e r a.
- t i l l  a n v ä n d e r  j a g  k i t o b j e k t i v e t  1 8 - 7 0  s o m  ä r  e t t  j ä t t e  b r a  k i t o b j e k t i v.
Det är till vissdel anledningen till att jag köpte sony alfa 200, efter som att man fick med ett så bra kitobjektiv.
_______________________________________________________________________________________________

KAMERAVÄSKA - kostar ca 599spänn - köpt på japanphoto


- En skit rymlig kamera väska som får plats med 3objektiv + kameran självklart, filter, batteriladdare, batteri, minneskort m.m.

- Ett extra + är att den har regnskydd. Perfekt om man ska iväg och fota längre bort och det börjar regna.
______________________________________________________________________________________________

FILTER
- 79spänn styck - från tvspelweb

Uv-filter: Fungerar mest som att skydda objektivet. Det är verkligen värt pengarna. Man köper ju hellre ett nytt filter för 79spänn än ett nytt objektiv för flera tusen.

Closeup filter+4: Fungerar super bra för mig. Det är som ett macroobjektiv. Man kommer närmare motivet och bakgrunden blir suddigare vilket jag tycker är jätte fint.
______________________________________________________________________________________________

Refläxskärm 5 i en, 80cm - kostar 289spänn - från tvspelweb

Om man fotar mycket porträtt så borde man verkligen skaffa sig en refläxskärm. Den tar upp ljuset och  reflekterar det på modellen så att ljuset hamnar på modellen. Gå in här så förstår ni.  

"Reflexskärmarna är mycket användbara för att förstärka det befintliga ljuset, för att lätta upp skuggor eller jämna ut kontraster."
___________________________________________________________________________________



HOPPAS DETTA UPPSKATTADES!


SOM I CIRKLAR


jag bjuder på mig.
Fortfarande sjuk, tvivlar på att jag blir frisk tills imorgon. Och mina kompisar som skulle komma hit och se film med mig sen. Åh, det är verkligen inte kul att vara sjuk. Men jag ska inte klaga, det finns så mycket värre saker. Ska ta en dusch nu, plugga och försäka att bli frisk hur man nu ska göra då. Jag har hört att vitpeppar(?) hjälper.
Puss!


TODAY IT´S YOUR DAY


Får skynda innan klockan blir 12 nu. Idag 16 Februari fyller min älskade vän Benita 14år. Och vi har räknat ut att vi känt varandra i 13 år nu. Det är stor asså! Om jag ska börja från början. Tänk när vi gick där på dagis och bråkade om allt och inget. Vi hoppade hopprep, letade efter maskar och lekte mamma, pappa, barn. Tänk så  mycket vi har gått igenom, både roligt och tråkigt. Åh, gumman
GRATTIS!


22:47 Change


Foto:jag
Ni kanske ser förändringen? Hihi, det är klart ni gör. Det kanske är rätt svårt att inte lägga märke till. Har ju ändrat rätt mycket. Byt ut headern, gjort "inläggen" smalare, lagt till en bild i menyn & ändrat bakgrunds färg.
Jag blev faktiskt riktigt nöjd. Annars då, så blir min förkylning värre så vi åker inte till Ulricehamn. Men det är ju bara att åka när jag blir frisk då. Sovgott nu, kram! 


Eftermiddags sol



FOTON:JAG

Tagna förförra helgen ute på vänern.


FOTO PÅ MIG, FANNY



FOTO: KUSINEN ELIN   MODELL(modell och modell, haha): JAG, FANNY
inställningar och sånt har jag gjort + redigerat.

Igår fotade jag Elin. Och hon fotade även mig lite. Jag grejade lite i photoshop efter och ändrade färger och kontraster. Gjorde så att bilden blev mer blå eller vad man ska säga så att den ser mer vintrig och kall ut. Jag blev rätt nöjd iallafall, för en gångskull. Bilderna på Elin blev jätte bra men hon är ju typ liten och så, så hon får nog inte vara med på bild här(?).

Tänkte göra ett inlägg sen och visa hur jag redigerade denna bilden här ovanför(om jag orkar). Jag stannar ändå hemma hela dagen idag och försöker bli frisk tills i morgon. En rejäl förkylning & imorgon åker jag och min familj till Ulricehamn och åker skidor. Första gången för mig så, WISH ME LUCK!


COLORS SHINING BRIGHT


Varje gång, varje gång, varje gång...

...Jag och Ellen ska se på film och som alltid tjaffsar vi om vilken film vi ska se. Ellen vill se skräckis & jag vill se på "mitt stora feta grekiska bröllop". Köpte den för någon vecka sen men den ligger fortfarande orörd i kassen i min garderob. Hahah? Nu drar vi ner till affären och köper halstabletter. Sen blir det film. Kram!

12:11 dagens....


Dagens humör: Just nu, SUR för att jag börjar bli förkyld. Perfekt tajming till sportlovet som börjar idag så egentligen borde jag väl va glad över det(asså, att det är sportlov!).
Dagens borde: Plugga & städa mitt rum
Dagens frisyr: BAD HAIRDAY, flöttig trevlig boll mitt på huvudet.
Dagens klädsel: Ljusa jeanstights & en svart tröja(se bilden ovan) men funderar på att slänga på mig mjukisar och en mysig tröja.
Dagens planer: Fota kusinen, läsa och ta det allmänt lugnt!
Dagens materiella vill ha: Cola sitter alltid fint!;)
Dagens längtan: Mina vänner!
Dagens fundering: "Byta design eller inte?"
Dagens beroende: TV:N
Dagens tråkigaste: Mitt humör......
Dagens personer: Min kusin(!) som kommer snart!
Dagens roliga: Ska äntligen fota lite porträtt.
Dagens låt: Hittills har mina högtalare varit tysta, men kan tipsa om den här låten.

VALENTINE DAY





ph 1, typ "Hej jag heter Fanny & jag är helt freaky" ph 2&4, Jag och ellen gjorde någon glass/smoothie liknande sak GOTT!! ph 3, Ellen.

Ellen åkte för någon timma sen och vi hade super mysigt med god glass(smoothie) och massa snack. Vi drog ut en sväng också och träffa några. Men vi(JAG!) fick damp på kylan så vi drog in, snackade mer & sen åkte Ellen hem.
____________________________________________________________________________________________________

FÖRLÅT, för att jag varit Sveriges sämsta upptaderare. Jag har ingen ursäkt, har bara inte varit sugen på att upptadera. För det mesta går jag runt & tänker på hur härligt det skulle vara om våren & sommaren kom snart. Men det dröjer väl.

Och, alla hjärtans dag är snart över. Har inte firats på något speciellt sätt här och det har den aldrig gjort. Men hoppas ni haft en bra dag, puss!

BOKTIPS


Jag vill bara tipsa om den här boken.
Riktigt bra. Hemskt bara att allt här i är sant. Jag har dock inte kommit så långt men hittills är den jätte bra. Man blir fast och vill bara fortsätta läsa mer och mer. Ska läsa lite snart, när jag gjort klart svenskan. puss!


YESTERDAY LOOK


halsduk från cubus, kofta från cappucino tror jag?, vanligt baslinne från gina, klocka från knokk, favorit jeans från veromoda & skorna är från din sko. Kan inte fatta hur jag fortfarande kan gå i dom där tunna (trasiga) höst skorna. Jag har inte haft något behov av att skaffa ett par vinterskor, & i nöd fall har jag ett par gamla.

Klockan är 19.11 och jag har läst sen jag kom hem klockan 5. Jag gick halva vägen hem idag så jag gick säkert någon kilometer. Resten av kvällen går till att plugga, duscha & läsaaaa ännu mer. Är helt besatt av boken jag läser just nu, 14 år till salu, GOSH, så bra den är, men riktigt riktigt hemsk! Kan skriva lite om boken senare ikväll (imorgon?).

HAPPY LITTLE BIRDS FLY



 
Sitter i skolans datasal och gör ingenting. Vi har eget val och vi som har musik teater ska spela in en musikal. Men jag är inte med så mycket just nu så jag sitter här i datasalen med några andra. Efter skolan drar jag iväg & dansar och all tid som bli över ägnas åt att plugga till matte provet i morgon. Men det ska nog gå bra. Ha det bra!


PEACE


halsduk från cubus, jeanstights från gina, NY tröja köpt på jc 45spänn skynda fynda, svartlinne från gina som är alldeles för långt som man måste vika upp HELATIDEN.

Tänkte väl mest bara säga hej. Skönt att va hemma efter denna långa dagen. Måndagar är alltid långa, tråkiga & sega. + att jag behövt duscha idag, mitt hår är inte fint (fett) & jag känner mig inte så där super fräsch heller. Men jag ska fortsätta se på Andra avenyn avsnitt på nätet nu och plugga lite sen. Hoppas ni haft en bra dag alla fina läsare!


OKTOBER 2009



FOTO: JAG    MODELL: FELICIA

Den här bilden är tagen någon gång i Oktober. Samma dag åkte vi och spelade in "Fields of gold" i min pappas studio. Ni kan lyssna på det här. Förresten, ni får inte glömma att titta in på felicias blogg. Klicka HÄR så kommer ni till hennes blogg. Puss!

HEJHEJHEJ


Här har ni mig då, tagna igår när jag var ute på vänern (isen) och fotade.

Gud vilken dålig upptadering. Men det är inte värt att upptadera när man inte har någon lust till det. Jag har inte heller haft tid. Jag har varit hos min mormor & morfar, fotograferat ute på vänern, träffat mina kusiner & grillat ute med en del av släkten. Mysigt & roligt. Ikväll ska jag; ändra min design lite, titta på missade andra avenyn avsnitt och göra klart svenska uppgiften om mina mina drömmer typ. haha, later!


4st A4



p1 Händerna ska föreställa ett hjärta, lyckat. p2 tagen av mig förra veckan. Ni kan ju bara gissa hur mycket snö det är här nu! Mer än dubbelt så mycket.

2bilder från förra veckan när jag och Beatrice drog till fritidsgården. Och jag är äntligen klar med min "power point" om Spanien. Det blev 4 stycken A4 med text & bilder. Hoppas det blir bra, nu är det bara att skriva ut. Annars då så börjar jag bli förkyld. Hosta & ont i halsen. Men jag pallrar mig iväg till skolan i morgon också, precis som idag. Nu ska jag bara packa både till gympan och övernattning hos mormor & morfar i morgon & sen kan jag gå och lägga mig, YEAH!
Chao!

TVÅ



Jag har ingen susning om vad jag ska skriva. Men tänkte bara att jag kunde slänga in ett inlägg innan jag äter & säga att jag lever. Denna veckan har som alla veckor, gått fort. Och imorgon är det redan fredag, igen! I veckan har jag pluggat, varit barnvakt & dansat. Mera plugg återstår och sen är det två dagar free from school. (:
puss


one photo by me fanny



FOTO:JAG   MODELL:FELICIA

Det gick helt okej att åka skridskor idag. Lite lång tråkigt men annars helt okej.
Nu ska jag försöka lägga mig i tid (haha, det kommer ändå inte gå, jag kommer hamna i säng halv 12 eller nåt).
Adios!

19:37


Idag har jag känt mig lagom kreativ & målat lite. Tiden har jag ju helt glömt av och jag har suttit & målat längre än vad jag trodde. Så nu måste jag äta något, sen laddar jag inför i morgon. Då jag drar och åker skridskor inom skolan. Dom flesta ska ju till Säfsen men det ska nog bli roligt ändå. Jag har ju mina två knäppgökar med mig (haha, dom fattar skämtet, så tro inte att jag är värsta elak).
@fanny


2 gr 2



FOTO:JAG  MODELL:HANNA
Har precis redigerat klart dessa bilder.

Hittills har det varit en riktig pissdag. Har haft huvudvärk, ont i naken & ryggen. Det vanliga. Men jag ska inte klaga. Tänkte göra iordning något att äta & nu hör jag att Simpsons börjar. Yeay, sicken tajming. Sen får väl jag fortsätta skriva på min "power point".

Nu ska jag värma en kopp te, ta några kakor och slänga mig i soffan.


RSS 2.0